fbpx

המדעים הרגישים

מתי מדע הופך לעיצוב? מתי טכנולוגיה חדשה משמשת לטרנד חדש? חוקרת הטרנדים לי אדלקרוט בשורה של דוגמאות עכשוויות למדע חכם, קטן ורגיש.


על העוקם

האם קו ישר הוא המרחק הקצר ביותר בין שתי נקודות? לא בטוח. Issey Miyake, מותג אופנה שיש המתארים אותם כפוטוריזם אלגנטי, מרבה לשלב בין טכנולוגיות חדשות לטכניקות ישנות – כאשר הגיאומטריה משמשת אותו כקו מנחה.
הקולקציה החדשה של Issey Miyake לסתיו/חורף 2014 משתמשת בטכניקות העיקום של מרטין ואריק דמיין, אב ובנו מ-MIT, האבא פרופסור למדעי המחשב, הבן אמן. יחד, הצמד המשפחתי הזה יוצר גלים שסוחפים אחריהם את כל עולם האופנה. השילוב של הדמיינים בין מתמטיקה שימושית לאוריגמי יוצר צורות גליות מורכבות שנראות כאילו הן הולכות ונפתחות בתנועה – שעה שהחומר עצמו נותר סטטי לגמרי.
פעם נוספת, מותג האופנה Issey Miyake מוכיח שמתמטיקה היא צורת אמנות.

פריחה דיגיטלית

ריצ'רד קלרקסון מעצב פרחים מורכבים, שפורחים ממש כמו פרחים אמיתיים, אלא שהם מודפסים במדפסת תלת-ממד.
החידושים האחרונים בטכנולוגיית הדפוס התלת-ממדי מאפשרים לקלרקסון להדפיס חומרים שונים בהדפסה אחת. המיצג האינטראקטיבי של קלרקסון, “Seamless Blossom”, בוחן את האפשרויות החדשות של הדפסת חומרים רכים לצד קשים. המיצג פועל על בסיס לחץ אוויר – מבלי להיעזר בחשמל, בחיישנים או במחשבים – ומאפשר למשתמש ללבלב את הפרחים באמצעות פמפום אוויר לעלי הכותרת.
אם מישהו עדיין לא מאמין שהעתיד נמצא בדפוס התלת-ממדי, האמנות ההיברידית, המקורית והיפיפייה של קלרקסון תשכנע אותו בכך: Richard Clarkson.

גיאומטריה קדושה

בעבודה MER KA BA, מבחר מהקולקציה שלהם לאביב/קיץ 2014 Ready to Wear Collection בשילוב עם עבודות וידאו שמוצגות במוזיאון היהודי, הקולקטיב העיצובי ThreeASFOUR חשף ממד חדש בגיאומטריה של היקום. הטריו הניו יורקי גבריאל עספור, עדי גיל ואנג'לה דונהאוזר יצרו קולקציה שמשקפת את מוצאיהם מלבנון, מישראל ומטג'יקיסטן – בהתאמה. כפלטפורמה להצגת הקולקציה, ThreeASFOUR שיתפו פעולה עם האדריכל ברדלי רותנברג ועם הסטודיו לעיצוב של כריסטיאן וסמן ביצירת חלל אינטראקטיבי של גיאומטריות קדושה, המזכיר בתי כנסת ומסגדים: www.thejewishmuseum.orgthreeasfour.com.

כביש מהיר וחכם

המעצב והממציא דאן רוזגארדה, יחד עם Heijmans Infrastructure, הציגו לאחרונה את האבטיפוס הראשון ל-Smart Highway – שזכה בפרס קונספט העתיד הטוב ביותר בשבוע העיצוב ההולנדי.
באמצעות שימוש בטכנולוגיות העדכניות ביותר, רוזגארדה הציג תכנית לבניית כביש בטוח, חדשני ובר-קיימא. במקום להתמקד בחוויית הנהיגה במכונית, ההצעה המהפכנית מציעה להתמקד בכביש עצמו. מדובר בשילוב חכם של מספר עיצובים חדשניים כגון Glow-in-the-Dark Road, Dynamic Paint ו-Interactive Light. הולנד צפויה להשלים את בניית הכביש הראשון לפי העיצוב החדש בתוך חמש שנים: www.studioroosegaarde.net.

גרפיטי מים

פרויקט ה-Water Light Graffiti של אנטונין פורנאו, אמן אורח ב-Digitalarti Artlab, הוא שילוב מרענן בין מים, טכנולוגיה ואמנות במרחב הציבורי – גם יפה ופרוע, גם חדשני ודיגיטלי. מדובר באלפי נורות LED שנדלקות כשהן באות במגע עם מים. על מנת להדליק את הנורות, המשתמש יכול להשתמש במברשת רטובה, בתרסיס מים, בספוג ובכל דבר לח אחר. 
"זהו לוח מודעות שאינו מלכלך את המרחב הציבורי", מסביר פורנאו. "קיר שבאמצעותו ניתן לספר, לשתף ולחלוק את קסם העיר": Antonin Fourneau' web site.

נוף מקוצר

Landscape Abbreviated, מיצג של האמן הצעיר נובה יאנג, מוצג בימים אלה במרכז Wave Hill לתרבות ולגנים ציבוריים בברונקס, ניו יורק. במיצג יצר יאנג מבוך קינטי של גנים תלויים הנשלטים על ידי מכונות, במטרה להדגים כיצד התערבות פשוטה בתהליך מורכב עלולה להביא תוצאות בלתי צפויות.
התוצאה היא מטפורה נהדרת למזל ולגורל: Nova Jiang,Wave Hill.

באדיבות trendtablet.com.


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת