שיקום ברוטליסטי

ישראל מלאה בטון. החומר הנערץ על אדריכלים בשנות החמישים והשישים עושה קאמבק, ועם השנים עולה הצורך לשקם ולשמר את המבנים הישנים. טמבור, הנציגה הבלעדית של חברת BASF בישראל, מציעה חומרי שיקום שעומדים על שלהם מול האקלים הישראלי בכלל והים בפרט.


האדריכלות הברוטליסטית של שנות החמישים והשישים העריצה את הבטון החשוף. אלא שהבטון החשוף, במיוחד בקו החוף, נהרס במרוצת השנים. כלורידים מהים גורמים לקורוזיה בברזלי הזיון. הברזלים הללו מתנפחים ומתנפחים, עד לפירור ולפיצוץ הבטון.
"שיקום בטון פירושו שאדריכלים, מעצבים וגם מתכנני ערים וקובעי מדיניות לא רוצים עוד לשבור את הבטון, אלא להחזירו למצבו הקודם", מסביר עודד גרינבלום, יועץ מקצועי בתחום מוצרי הבניה בטמבור. "גן יעקב הסמוך למתחם התרבות בתל אביב, הוא דוגמא מצוינת ליצירה מודרניסטית שהפכה לקלאסיקה של אדריכל הנוף אברהם קרוון. לפני ארבע שנים שיקמנו את כל הבטון בגן, ממש עד לקו האפס של הקירות והתקרות".


כניסה למערכת


תודה,

בכדי להשתתף בהגרלה יש למלא בהצלחה את הפרטים עד לתאריך 14.5.25 כולל. 
זוכי ההגרלה יקבלו הודעה על זכייתם בדוא"ל וכן את הפרטים המלאים על אופן מימושה. 

ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת