fbpx

הבי מטאל

שורה של יישומים וגימורים חדשניים משנים את האסתטיקה של המתכות. מהדפסת תלת-מימד ועד צביעה עדינה, טכנולוגיות חדשות מוכיחות שאפשר לכופף, לעצב ולשחק – אפילו עם חומרים קשוחים במיוחד.


פטינה בשמש

פטינה טבעית שנוצרת במשך הזמן על משטחי מתכת כתוצאה מחמצון הופכת לכלי עיצובי מרכזי בשימוש במתכות. כך, למשל, נחושת מלוטשת יוצרת בטמפרטורה הנכונה גוונים זוהרים. הסטודיו הגרמני Besau Marguerre מנצל את התכונה הזו בקולקציה עוצמתית של מראות. המעצבים יצרו מערכת מיוחדת של בקרת טמפרטורה על מנת לשלוט בהיווצרות הפטינה וליצור טקסטורות חושניות וצבעים מרהיבים.

בטריק דומה, רק בקנה מידה גדול בהרבה, משתמש הצלם הניו יורקי אנדרו פרוקוס, שתפס את הצורות והמרקמים של חזית מוזיאון EMP בסיאטל. את המוזיאון תכנן האדריכל הנודע פרנק גרי כך שחזית המוזיאון, המורכבת מטיטניום, פלדה מלוטשת וזכוכית, נראית כאילו היא לא הושלמה מעולם. פרוקוס תופס בעדשה את הפטינה הנוצרת על החזית מזוויות ותאורות שונות.

ואילו המותג האיטלקי II Laboratorio Dell’Imperfetto השיק לאחרונה קולקציה של כיסאות וכלי מטבח בעלי גימור מט נוצץ. איך גורמים למט לנצנץ? באמצעות אבק מתכתי. דוגמא יצירתית נוספת לשימוש חדשני במתכות ניתן למצוא כאן בישראל: הצמד התל אביבי נועם דובר ומיכל צדרבאום בשיתוף עם יואב רכס שיושב בלונדון, הוסיפו רצועות פלדה מודולריות לקולקציית השולחנות והמדפים שלהם.

 

אבק כוכבים

חלקיקים זעירים וזוהרים יוצרים דינמיקות מרהיבות של משחק באור. כך, למשל, המעצב הגרמני הרמן אוגוסט וייצנגר משלב בכלי הזכוכית שלו חלקיקים ופיגמנטים מתכתיים. שקיפות הזכוכית מאפשרת לחלקיקים הללו להחזיר אור – ולזהור בזכות עצמם. ואילו הסטודיו היפני SUS Gallery יוצר כלי מטבח עם חלקיקי טיטניום צבוע, מה שמקנה למוצרים אפקט קריסטלי מובחן.

והטרנד הזה ניכר אפילו בעולם האופנה. קולקציות הסתיו-חורף המתוכננות ל-2014-2015 שופעות משטחים מנצנצים של חלקיקי מתכת, כמו למשל החלקיקים הזוהרים בטורקיז ובאדום דובדבן בשמלות מותג האופנה האיטלקי No. 21.

נקודת ההתכה

טכנולוגיות חדשות וטכניקות מתוחכמות מאפשרות היום ליצור את הרושם של מתכת נוזלית, והתוצאה היא עיצוב חד-פעמי, בולט ואותנטי. כך, לדוגמא, הסטודיו הלונדוני Swine מתיך פחיות אלומיניום שהושלכו לרחובות סאו פאולו, ברזיל, ויוצק את האלומיניום לתבניות חול בצורת פסולת אחרת, כמו לבנים שבורות או עלי דקל. האלומיניום הממוחזר הופך מזבל לשרפרפי מתכת רבי רושם שמשמרים הן את המצב המותך של המתכת והן את טקסטורת החול.

 

להכות בברזל

חיתוכי לייזר מדויקים ועיבודי מתכת ממוחשבים עוזרים ליצור משטחי מתכת דקורטיביים ומקוריים מתמיד.

משרד האדריכלים היפני Amano Design Office עיצב לאחרונה חזית גאומטרית באמצעות שני משטחים, האחד מזכוכית והאחר מאלומיניום מחורר. החורים מאפשרים לאור לפגוע בזכוכית, והתוצאה היא משחק מרהיב של אור וצל, שהופך לחלק מעיצוב הפנים של הבניין כולו.

שימוש דומה בחיתוך לייזר מדויק עושה המעצב הגרמני סמואל טרינדל, שלוקח מוצרי פליז ישנים וחותך בהם דפוסים גיאומטריים. לא זאת בלבד שהתהליך מחדש מוצר קיים, פסולת הפליז שנותרת מהחיתוך משמשת את המעצב ליצירת אובייקטים חדשים.

אלכימיה

אפליקציות חדשניות למתכת בפרט, ולאפקטים מטאליים בכלל, דוחפות מעצבים לבדוק את גבולות החומר.

סטודנטים מאוניברסיטת טוקיו עיצבו לאחרונה ביתן – שלמרות היותו מפלדה, מסוגל בכל זאת להתנפח ולהתכווץ. המבנה קל המשקל מורכב מיריעות פלדה דקות במיוחד, המשולבות עם "כריות" מתכת שניתן לניפוח הידראולי. ואילו המעצב ההולנדי יוריס לארמן פיתח מכונת התכנה מיוחדת שמסוגלת להדפיס מתכות מותכות על כל משטח ולכל כיוון – מעין מדפסת תלת-מימד למתכות.

 

בתחום האקססוריז, המעצבת הלונדונית לורן באוקר הוסיפה לתכשיטי העור השחורים שלה תרכובת כימית רגישה לחום. כאשר התכשיטים נחשפים ללהבה גלויה, הם חושפים גווני מטאליים עמוקים ונוצצים – שנעלמים כלא היו בטמפרטורות רגילות.

תמונות באדיבות אתר stylus


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת