fbpx

מקדימים תרופה לתקלה בעולם העץ

כל אדם שקונה סמארטפון משוכלל, יודע שהוא מגיע עם אחריות יצרן. אך האחריות הזו לא מונעת מאיתנו להיפרד מסכומי כסף מכובדים כאשר צריך לתקן שבר או תקלה. זאת מאחר ואחריות היצרן מכסה תקלות הנובעות מפגמי ייצור בלבד, ולא נזק הנובע משימוש לא סביר: למשל כאשר הטלפון נחבט כתוצאה מנפילה, נסדק או נרטב. ומה נותנת האחריות בעולם צבעי העץ? זו השאלה שמעסיקה נגריות, מצבעות ומפעלים רבים. גם על הצבע ניתנת אחריות מצד הספק. אך בשטח, תקלות רבות מתרחשות כתוצאה משימוש לא נכון – ולא בעקבות תקלה בצבע. במקרים מסוג זה אחריות ספק הצבע לא נותנת מענה בשטח. בתפר הזה בדיוק נכנסים המומחים של טמבור לתמונה – וסוקרים דרכים למניעת תקלות, עוד לפני שהן מתרחשות.


הגורמים המרכזיים לתקלות בצביעה

אחת הסיבות המרכזיות להיווצרות תקלות היא לחץ העבודה, שמכתיב המרוץ נגד הזמן. כתוצאה מכך עלולות להיווצר תקלות כגון ייבוש איטי, שריטות, קילופים ושינויי גוון – שגורמות למצבעה במקרה הטוב לעבוד מסביב לשעון כדי להתגבר על התקלה. במקרה הפחות טוב המוצר הפגום מגיע לפתחו של הצרכן, ששביעות רצונו יורדת (שלא לדבר על עלויות השינוע, ההחזרה והצביעה החוזרת).
הקפדה על תהליך עבודה נכון מסייעת ליצירת האיזון הרצוי שמצד אחד יפחית תקלות נפוצות, ומצד שני יאפשר לעמוד בלוחות זמנים צפופים.
הכתבה הבאה נסקור דרכים שמסייעות למניעת תקלות אלו.

הכנה נכונה של תשתית העץ מסייעת למניעת שריטות, פיצוצים, ייבוש איטי, הלבנה וברק גבוה מידי

הכנת משטח העץ לפני הצביעה עשויה למנוע תקלות רבות בהמשך, כמו למשל שריטות ופיצוצים. הכנה נכונה הכוללת יישום שפכטל, איטום חריצים בעץ והתזת היסוד המתאים – היא קריטית ליצירת גימור סופי איכותי. ליטוש נכון של היסוד ימנע השמה בעוביים גבוהים של היסוד וימנע פיצוצים שעלולים להיגרם עקב יישום כמות גדולה מידי של יסוד (במיוחד בדלתות מסגרת). את פעולת הליטוש חשוב לבצע עם גודל גרעין מתאים רק אחרי שהיסוד יתייבש במלואו, כדי למנוע שריטה של פני השטח ע"י חלקיקים הנצמדים אליו.
לצד הכנת המשטח הנצבע, חשוב להכין גם את הצבע: לנער אותו היטב ולאחר פתיחתו לערבב בצורה יסודית. פעולות אלו מסייעות לערבוב תוספים (חומרים שהם חלק בלתי נפרד מהרכב הצבע הסופי) ששקעו בתחתית אריזת הצבע ושומרים על תכונותיו. יישום צבע שלא הוכן כראוי עשוי למשל לגרום לייבוש איטי עקב חוסר במקשה. בגמר השימוש יש לסגור היטב את אריזת הצבע, כדי למנוע חדירה של לחות שעשויה לגרום להתקשותו.

התמודדות עם שינויי טמפרטורה מסייעת למניעת היווצרות של בועות, חרירים, נזילות וקצב ייבוש איטי.

השמש הקופחת של ימי הקיץ יכולה לגרום לטמפרטורות לטפס ליותר משלושים מעלות. בחדר הצבע הסגור חם אפילו יותר, בעקבות הזרמה של אוויר חם שמגיע מבחוץ – והטמפרטורות הגבוהות עלולות לגרום לייבוש מהיר מידי של פני השטח. התייבשות מהירה מידי יכולה לגרום לבועות וחרירים, שנוצרים בעקבות הניסיונות של המדלל שמתחת לשכבת הצבע להתנדף. כדי למנוע נידוף מהיר מידי, יש להשתמש במדלל איטי שישהה את קצב הייבוש, בימים חמים במיוחד נכון להשתמש חלקית גם במשהה (מדלל איטי במיוחד).

בימי החורף, לעומת זאת, צריך להתמודד עם תופעה הפוכה של נידוף איטי. לכן חשוב להשתמש במדלל מתאים! ובמינונים גבוהים יותר. בנוסף, בימים קרים פרקי הזמן בין התזת היסוד להתזת הצבע מתארכים, עקב נידוף איטי יותר של המדלל. ולכן, חשוב לתכנן מראש את זמני העבודה. אפשרות נוספת היא חימום חדר הצבע.

שמירה על סדר וניקיון חדר הצבע מסייעים למניעת לכה פריכה, מכתשים, חדירת אבק וחלקיקים לגוף הנצבע

אחד הגורמים המשפיעים על חיבור היסוד לתשתית הוא זיהום של שומנים, סיליקונים, גריז. נגיעה בציוד ההתזה ולאחר מכן במשטח הנצבע, יכולה להעביר בקלות זיהומים שישפיעו על פעולת ההתזה. לכן, במקום לעבוד בידיים חשופות, חשוב לעבוד עם כפפות, לנקות חלקיקים שנותרו על פני השטח עם לחץ אוויר ועם בד פייבר עדין. דרך נוספת למניעת חדירה של מזהמים לתשתית היא לעבוד עם חליפה אנטי סטטית ועם בגדים שלא מנשירים סיבים.
אך גם כאשר שומרים על סדר וניקיון בחדר הצבע, עלולים לחדור חלקיקים לגוף הנצבע כתוצאה מחוסר איזון בין הדחיפה של המפוח ליניקה של האוויר החוצה. אחת הדרכים לשמור על איזון היא לוודא שחדר הצבע אטום כהלכה, ושלחדר נכנס אוויר רק דרך המפוח.


כניסה למערכת


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת