השלכות הקידמה על פתרונות לשוק הצבאי
ההאצה הטכנולוגית מותחת את יכולות המערכות הצבאיות עד לקצה, ומצריכה עמידה בתנאי סביבה קיצוניים במיוחד כגון: שיפור יכולות ההסוואה, עמידות ללוחמה כימית, עמידות לטווח טמפרטורות רחב במיוחד, ידידותיות לסביבה, הצורך בציפויים דקים ככל האפשר לצורך חיסכון במשקל ועוד.
כדי לעמוד בסטנדרטים התובעניים של השוק הצבאי, תקני MIL-PRF) Military Performance) שהוגדרו ע"י משרד ההגנה האמריקאי מבטיחים שהציוד יעמוד בדרישות השונות. תקנים אלה מתייחסים בין היתר למגמות העולמיות והתמורות הטכנולוגיות השונות.
מגמות מרכזיות בתחום התקינה הצבאית
שיפור יכולות ההסוואה – אמנות ההסוואה הפכה למרכיב משמעותי בשדה הקרב, ובעקבותיה גוברת הדרישה למערכות צבע המכילות עליון בעל בוהק (Gloss) נמוך במיוחד, לצד ציפויים המפחיתים את החתימה התרמית וכתוצאה מכך את הסיכוי להיחשף ע"י הרדאר.
בטיחות – מערכות אפוקסי מונעות החלקה המבוססות על צבעי אפוקסי גמישים, האוחזים בגרגירים יציבים ומונעים החלקה של הולכי הרגל בתנאים קשים. על המערכת לעמוד בתקינה מחמירה של משרד הביטחון.
ידידותיות לסביבה – הטרנד הירוק מחלחל גם לתקינה הצבאית, באמצעות מערכות צבע ירוקות בעלות פליטת VOC נמוכה. מערכות אלו מתאפיינות בריכוז מוצקים גבוה יותר, שמפחית את כמות החומרים הנדיפים המזיקים למשתמש ולסביבה.
ידידותיות שימוש – התקינה הצבאית מעודדת שימוש במערכות צבע נטולי עופרת, כרומטיים ומתכות כבדות הנחשבות לרעילות במיוחד במהלך השמתן.
תאימות לשוק האמריקאי – עפ"י נתונים שפרסמה סיב"ט, זרוע הייצוא של משרד הביטחון. היצוא הביטחוני היווה 71% מכלל הייצור הביטחוני בישראל, והגיע להיקפים של מליארדי דולרים בשנה . חלק מהיצוא מיועד לארצות הברית, ולכן מצריך עמידה בתקני QPL של משרד ההגנה האמריקאי. התקן ניתן לחברות המייצרות מערכות צבע בתחומי ארצות הברית בלבד, אשר מוצריהן עברו את כל הבדיקות הדרושות. מערכות אלה משמשות גם בבניית רק"ם, ג'יפים ושריוניות לשימוש מקומי ולייצוא נרחב למדינות רבות.