fbpx

עובש בקיר – המדריך המלא

מי מאתנו לא טיפל בעברו בקיר עם עובש אצל לקוח, רק כדי לקבל כעבור זמן לא רב תלונה על כך שהעובש חזר? מומחי טמבור מרכזים עבורכם את הטיפים החשובים להתמודדות יעילה עם העובש כך שלא יחזור – מאיתור מקור הבעיה, דרך בחירת הטיפול המתאים ועד להתנהלות הנדרשת גם מהלקוח כדי שהבעיה תפתר כמה שיותר מהר.


איתור הסיבה להיווצרות עובש

ידוע שהמפתח לטיפול נכון בעובש הוא קודם כל ,לזהות את הסיבה להיווצרותו. נבדיל בין שלוש סיבות עיקריות להופעתו של העובש:

לחות מוגברת – כאשר מאתרים עובש ללא רטיבות, רוב הסיכויים שהמקור הוא בלחות מוגברת באוויר. הגורם העיקרי ללחות המוגברת הוא חוסר אוורור של הבית/חדר – במיוחד בתקופת החורף. לחות מוגברת יכולה להיווצר בכל חדרי הבית, אך נפוצה בעיקר בחדרי האמבטיה, שבהם מתווספים לחוסר האוורור גם אדי המים החמים המצטברים על הקירות.
נזילת צנרת – כאשר העובש מלווה ברטיבות ללא גשם, או רטיבות הגדלה מיום ליום בקצב יחסית מהיר, יתכן שמקורו בנזילת צנרת בתוך הקיר.
איטום לקוי – איטום לקוי בקירות חוץ ובעיקר באזור חלונות ישנים או כאלה שלא נאטמו כראוי, עשוי להוביל להתפתחות עובש בקירות. כאשר העובש והרטיבות מופיעים לאחר גשמים בחלקו העליון של הקיר בקומות עליונות, יתכן והמקור שלהם ברטיבות המחלחלת כלפי מטה כתוצאה מאיטום לקוי של הגג.

הדרך הבטוחה לחללים רטובים ללא עובש בקירות

במקרים של עובש שנוצר מאיטום לקוי או נזילה בצנרת, נטפל קודם בבעיה שגרמה לעובש, ואז נעבור לטיפול בעובש עצמו. כולנו יודעים שכדי להסיר את העובש מהקירות וליצור הגנה מפניו ומפני פטריות לאורך זמן, כדאי להשתמש בפונגיצ'ק וליישם מעל סופרקריל אקרינול.

במקרה של עובש שנוצר מלחות מוגברת, בעיקר בחדרים רטובים, הכרחי לבצע פעולות נוספות כדי שהעובש לא יחזור:

הכנת השטח – בשלב הראשון, נוריד את כל קילופי הצבע והטיח מהקיר. לאחר מכן, נשתמש בפונגיצ'ק – תמיסה על בסיס כלור שחודרת לעומק הקיר, הורגת את הנבגים של העובש ומסירה אותו מהקיר. חשוב לזכור ששימוש באקונומיקה לצורך הסרת העובש אינו מספיק מכיוון שהחומר פועל על פני השטח בלבד, ולא מגיע לעובש שמתפתח בעומק הקיר.

תיקון הפגמים בקיר – אחרי שהורדנו את העובש נתקן את הסדקים, החורים והקילופים שנוצרו. כאן חייבים להקפיד על חומרי מילוי שמותאמים לחדרים רטובים, כדי שלא יתקלפו במגע עם הלחות: המלצה של מומחי טמבור שעובדת תמיד ובטוח! שפכטל PVA או שפכטל פיין סופר.

יישום יסוד בונדרול – במקרה שהקיר צבוע בסיד חשוב להקפיד על יישום צבע יסוד בונדרול (אם הקיר צבוע בצבע אקרילי, אין צורך ביישום זה). זאת מכיוון שהבונדרול חודר לתוך הצבע ומאפשר לתשתית לשאת שכבות צבע נוספות. כדאי גם לזכור שבעבר חשבו כי צביעה בסיד בלבד מספיקה כדי למנוע עובש מכיוון שהסיד "נושם" ולכן מווסת את הלחות. כיום אנו יודעים שעובש מתפתח גם על קירות שצבועים בסיד, וכדי לטפל בו באפקטיביות חשוב לבצע את כל הפעולות המוזכרות כאן.

צביעת הקיר עם סופרקריל אקרינול – על מנת למנוע את חזרת העובש, מומחי טמבור ממליצים להשתמש בסופרקריל אקרינול, צבע אקרילי איכותי מסדרת מוצרי הפרמיום של סופרקריל. הצבע מיועד לצביעת חדרים רטובים, ולהגנה על הקירות מפני הצטברות של לחות ועובש. מומלץ לצבוע את קירות החדר הרטוב בסופרקריל אקרינול גם אם לא התפתחו עובש או פטריות, כדי למנוע מראש את הופעתם. מאחר שמדובר בצבע על בסיס מים בעל תו תקן ירוק, השימוש בו בריא לסביבה וידידותי לשימוש. וחשוב לא פחות – לסופרקריל אקרינול גם מראה אסתטי ויוקרתי.

אם נקפיד על בחירת חומרים וטיפול נכון בעובש – נוכל להיפתר גם מהעובש העקשן ביותר. יש לכם טיפים נוספים לטיפול ומניעת עובש? נשמח לשמוע מכם בעמוד הפייסבוק של טמבור אנשי מקצוע.

 


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת