fbpx

מיישמים טיח בממ"ד? כך תשמרו על בטיחות הדיירים ותמנעו עיכובים יקרים

כל מה שצריך לדעת על טיח לממ"ד - שיספק מקסימום הגנה ברגע האמת וימנע עיכובים יקרים בפרויקט, בכתבה הבאה


בכדי לוודא שהממ"ד מספק הגנה מקסימאלית ברגע האמת, יש ליישם טיח ייעודי לממ"ד שעומד בדרישות תקן ובהוראות פיקוד העורף. מדוע זה חשוב? חוזק ההידבקות של טיח רגיל אינו גבוה מספיק כדי לעמוד בפיצוץ או בהדף שנגרם בעקבותיו. כתוצאה מכך, חלקי טיח עלולים להתנתק מהבטון ברגע האמת, ולגרום לפגיעות מרסיסי טיח.

מסיבה זו מחייב התקן יישום טיח ייעודי לממ"ד, בעל חוזק הידבקות גבוה יותר ביחס לטיח רגיל. לשם המחשה, חוזק ההידבקות של טיח רגיל עומד בקירוב על 0.015 מגפ"ס בעוד התקן מגדיר חוזק הידבקות גבוה בהרבה כאשר מדובר בטיח לממ"ד: 0.4 מגפ"ס.

מעבר לסכנה הנשקפת לשלומם של יושבי הממ"ד, שימוש בטיח רגיל במקום בטיח ייעודי לממ"ד, עלול להוביל לעיכובים בקבלת טופס 4 וכתוצאה מכך לעיכוב לוחות הזמנים של הפרויקט.

סוגי הטיח לממ"ד

טיח ממ"ד לקירות פנים:

בעל חוזק הידבקות גבוה במיוחד: עפ"י התקן עובי הטיח לקירות הפנים בממ"ד יהיה עד 20 מ"מ וחוזק ההידבקות של הטיח יהיה 0.4 מגפ"ס (חוזק מתיחה) בממוצע. 

קיימים שני סוגי טיח לקירות פנים:

טיח גבס לממ"ד – בטיח זה נבחר לרוב כאשר צריך ליישם שכבה בעובי של 2-7 מ"מ. מדובר בעבודה יחסית פשוטה יותר של מריחות, שטיח הגבס מתאים עבורה. טיח הגבס לממ"ד 906 מבית טמבור עומד בדרישות פיקוד העורף, ומשמש ליישור והחלקת קירות פנים של מרחבים מוגנים. טיח הגבס של טמבור ידוע בחוזקו הרבה, ביכולתו ליצור שכבה אחידה וחלקה ובעובדה שאינו נסדק.

טיח צמנטי לממ"ד – דוגמת טיח צמנטי רב תכליתי 908. בטיח זה נבחר במקרים בהם הקירות עקומים ונדרש לבצע יישור נרחב.

מעבר לטיח, כאשר מדובר בקירות הפנים של הממ"ד יש להתקין רשת טיח אינטרגלס – התקנת הרשת תתבצע בשכבת ההחלקה של הטיח (ב- 2 המ"מ האחרונים), לצורך מניעת התנתקות של חלקי טיח ופגיעה ביושבי הממ"ד. התקן קובע שעל גודל העין של הרשת להיות 2.8 מ"מ על 2.8 מ"מ. באיזה מקרים חובה לבצע רשת שריון?

• טיח גבס – כאשר עובי הטיח הוא 7-20 מ"מ.

•טיח צמנטי – כאשר עובי הטיח הוא 7-25 מ"מ.

אין חובה להתקין רשת כאשר עובי הטיח הוא עד 7 מ"מ.

טיח תרמי בממ"ד
טיח לממ"ד הגובל בקירות חוץ

טיח תרמי, שמטרתו לבודד את הממ"ד מחום וקור ולמנוע עיבוי. בטון כידוע מוליך זרמי חום וקור, שעלולים לחדור מבעד למעטפת המבנה אל תוך הממ"ד. כדי למנוע תופעה זו, בקירות הממ"ד הגובלים עם החוץ (כמו הקיר שבו ממוקם החלון או פתח האוורור), חובה ליישם טיח תרמי לצורך בידוד גשרי קור ומניעת עיבוי. הטיח התרמי עשיר באגרגטים קלים כמו קלקר, המסייעים לפעולת הבידוד.

דגשים ליישום תקני ומוצלח של טיח לממ"ד

יישום טיח גבס – לפני שמיישמים טיח גבס על גבי בטונים, חובה ליישם פריימר כשכבת בסיס על מנת לשלול אבק, לכלוך ושמן, שעלולים לפגוע בחוזק ההידבקות. יישום פריימר פוליבונד 898 יוביל לחוזק הידבקות הרבה יותר גבוה, ולהקטנת החשש להיפרדות הטיח מהתשתית ברגע האמת.
יישום טיח צמנטי – לצורך הגדלת חוזק ההידבקות יש ליישם הרבצה צמנטית 910 בתור שכבת בסיס.
יישום טיח תרמי – גם במקרה זה יש ליישם הרבצה צמנטית 910 כשכבת בסיס לטיח התרמי. חובה להשתמש בשק שלם של טיח תרמי, על מנת לשלב את כל הקלקר בתערובת. אי שימוש בכל תכולת השק יוביל ליצירת הפרדה בין הקלקר לבין הצמנט, וכתוצאה מכך יפגע ביכולות הבידוד התרמי. העובי המינימאלי של הטיח התרמי הוא 4 ס"מ, כאשר מדובר ביישום טיח באזור המרכז. בשל הפרשי הטמפרטורות, ככל שמצפינים או מדרימים יש ליישם טיח תרמי בעובי של 6 ס"מ לפחות כדי לקבל בידוד תרמי אופטימאלי.

אנחנו בטמבור מעמידים לרשותכם פתרונות טיח ייעודיים לממ"ד, שעומדים בדרישות פיקוד העורף ומכון התקנים. בנוסף, המומחים שלנו מספקים הדרכה וליווי מקצועי, שיסייעו לכם לספק הגנה מרבית לדיירים ולקבל טופס 4 במינימום תקלות.
בכל שאלה, אתם מוזמנים להתייעץ עם מומחי טמבור בטלפון או באתר.


כניסה למערכת


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת