fbpx

המדריך לצביעת מתכות מקצועית

צביעת מתכות איכותית היא עבודה למקצוענים. היא משקללת משתנים כמו סוג המתכת והציפוי שלה, סוג הצבע, אתגרים טכניים כמו התקמטות, פיצוצים וסדקים בצבע ואפילו האקלים שבו נעשה השיפוץ. במאמר שהכנו תוכלו להכיר את כל הפתרונות והטיפים המקצועיים לצביעה של מתכות.


צביעת סוגי מתכות שונים 

  • ברזל שחור –  צביעה שבמהלכה יש לשייף את התשתית, ליישם מסיר חלודה במקומות חלודים וליישם שכבת יסוד ליצירת חיבור חזק בין הברזל למערכת הצבע.
    זוהי פעולה מורכבת שבה משתמשים רוב מערכות הצבע בשוק.
  • אלומיניום ופח מגלוון – מתכות בעלות משטח חלק בהן אחיזת צבע היא מינימאלית. כתוצאה מכך, לצבע קשה להיתפס.

צביעה ישירה על חלודה

הלחות הגבוהה בישראל גורמת להחלדה מואצת ונחשבת לאחד האתגרים הבולטים בצביעה מקצועית של מתכות. נהוג לחשוב שטיפול בחלודה מורכב משני שלבים: הסרה של שכבת החלודה ולאחר מכן שימוש בצבעים דו-רכיביים (צבע יסוד וצבע עליון) המורכבים יותר ליישום. לחלופין, אפשר לייצר הגנה מרבית, לחסוך זמן עבודה וליישם את הצבע בקלות בעזרת המרטון – הצבע החד-רכיבי החזק ביותר לצביעה ישירה על סוגי מתכות שונים, לרבות מתכת חלודה ומתכת מגולוונת.

היתרונות בשימוש בהמרטון:

  • צבע יסוד ועליון במוצר אחד – המרטון הוא צבע חד-רכיבי, המפשט את תהליך הצביעה וחוסך קנייתו של צבע נוסף.
  • צביעה ישירה על חלודה – עם המרטון אפשר להסיר את החלודה הרופפת ולצבוע ישירות על החלודה.
  • צביעה ישירה על כל סוגי התשתיות – גם על מתכת מגולוונת וגם על יסודות מעץ.
  • חיסכון בזמן ומאמץ – השימוש בהמרטון מצריך הכי פחות מאמץ בהשוואה לפתרונות צביעה אחרים – בהכנת התשתית ובזמן היישום.
  • כחול לבן – מותג ישראלי איכותי.

להגיע לתוצאות, בלי תקלות

כדי להגיע לתוצאות מקצועיות לא מספיק רק לבחור את הצבע הנכון, צריך גם להכיר את התהליכים הנכונים בתהליך הצביעה ואת נקודות התורפה.

אחסון צבע נכון

לפני השימוש בצבע כדאי לוודא שאין בו פגמים:

  • חלודה – לוודא שאין חלודה באריזה.
  • ג'לציה – מצב בו הצבע מקבל מרקם דומה לגומי, כתוצאה מהסיבות הבאות:
    1. אחסון בטמפרטורה גבוהה מ-40 מעלות.
    2. אריזה שלא נאטמה שמובילה להתחמצנות או חדירת רטיבות.
    3. שימוש במדלל לא מתאים למערכת הצבע.

ג'לציה הוא מצב שלא ניתן לתיקון, לא ע"י בחישה חזקה ולא ע"י הוספת מדלל, ולכן אין להשתמש בצבע כאשר מזהים ג'ליציה. בכדי למנוע מצב כזה הקפידו על אחסון על פי ההוראות האחסון.

  • שקיעה קשה – צבע עם שקיעה קשה משנה את הרכבו, ולכן לרוב הוא אסור לשימוש. בחשו את הצבע היטב במערבל אוויר או במערבל מכני. אם השקיעה נעלמה לאחר הערבוב, הצבע תקין לשימוש. בכדי למנוע שקיעה קשה אחסנו את הצבע במקום מקורה ובטמפרטורה של עד 25 מעלות.

אתגרים בזמן היישום

  • אבק התזה – תופעה שנראית כמו אבק צבע יבש שמופיע בחלק מאזורי הצביעה, הנוצרת מייבוש מהיר מדי של הצבע בזמן היציאה מהאקדח. כתוצאה מכך, פילם הצבע אינו רציף ומזכיר מרקם של נייר זכוכית. חשוב לדעת שאבק ההתזה מוביל להיווצרות מהירה של קורוזיה, לכן יש לנקות מיד את המשטח ולצבוע מחדש. בכדי למנוע מצב של אבק התזה, הקפידו על שימוש נכון באקדח ההתזה – במרחק ובלחץ המתאימים. בנוסף, אין לצבוע כשיש רוח צד שתייבש את המשטח מהר מדי.
  • התרוממות שכבות קודמות – תופעה הגורמת נזק כבד לשכבת הצבע התחתונה, עד כדי להרמה והתקמטות של כל מערכת הצבע. ההתרוממות נגרמת משימוש במדלל חריף בשכבה העליונה שאינו מתאים לשכבה התחתונה. אזור הסובל מתופעה זו, אינו מתאים לשימוש ויש להסירו מידית באמצעים מכניים.
    כדי למנוע פגם בצביעת צבע עליון על יסוד שאינו מוכר, או שעדיין לא התקשה, מומלץ לעשות בדיקת "ליפטינג" באזור נסתר: לחרוץ בסכין את שכבת הצבע התחתונה וליישם עליה שכבה נוספת עבה במיוחד. את התופעה אפשר יהיה לזהות תוך חצי שעה.

אתגרים בזמן הייבוש וההתקשות

  • התקמטות (Wrinkling) – פגם שנוצר כשפילם הצבע יבש מלמעלה אך רטוב בתוכו. הגורם העיקרי להתקמטות הוא יישום שכבה עבה מדי בתנאי מזג אויר חמים מאוד, או על תשתית חמה. כתוצאה מכך, משתבש מנגנון ייבוש הצבע ופילם הצבע נפגם, כשהצבע הרך בשכבה התחתונה לא יכול להתקשות. אזורים שנפגעו בהתקמטות יש להסיר ולצבוע מחדש. בכדי למנוע מצב של התקמטות יש ליישם שכבות דקות של הצבעים הסינתטיים

אתגרים בפילם היבש

  • פיצוצים וסדקים – היווצרות סדקים בשכבת הפילם יכולה לחשוף את התשתית ולהאיץ את תהליך הקורוזיה. התופעה קורית כששכבת הפילם היבש מתכווצת, ונגרמת משינויים קיצוניים בין חום וקור לאורך זמן, או משימוש בשכבות צבע שאינן מתאימות, בניגוד להוראות היצרן. במקרה כזה יש להסיר באופן מכני את שכבת הצבע שנסדקה ולצבוע אותה מחדש.
  • קורוזיה (חלודה) – קורוזיה היא תהליך הרסני שחובה לטפל בו. תהליך היווצרות החלודה מתחיל בנקודות התורפה של פילם הצבע, בגלל אי-רציפות ועוביים נמוכים מהנדרש, או בשל חדירת מים מתחת לפני הפילם. לא ניתן למנוע לחלוטין קורוזיה, אבל אפשר להאריך את חיי הצבע בהקפדה על הכללים הבאים:
    • הכנת פני השטח בצורה נכונה, שתשפיע מאוד על עמידות הצבע.
    • בחירה והתאמה נכונה של מערכות צבע לסוג האקלים בשטח – יישום עוביים נכונים וזמני המתנה מתאימים בין השכבות ופיקוח על העבודה.
    • יישום לפי הוראות היצרן
  • הסתבנות – תופעה המזכירה ציפוי של סבון לבן על פני השטח, שמקורה בחוסר התאמה של מערכת הצבע לאקלים הקיים. יש להסיר לגמרי מערכת צבע שהסתבנה ולשטוף שטיפה מוחלטת של האזור הפגוע, כדי למנוע את התפשטות הזיהום.
  • קילופי צבע  – יכולים להיווצר מחלודה רופפת שלא טופלה, לכלוך ושמנים. יש להסיר את שכבות הצבע והחלודה הרופפות, עד לשכבת חלודה יציבה, לנקות את השטח מלכלוך, אבק ושמנים ולהמתין לייבוש מלא, ולאחר מכן לצבוע בשתי שכבות של המרטון.
  • חלודה רופפת – יש להסיר את החלודה הרופפת עד להגעה לחלודה יציבה בעזרת מברשת פלדה, שפכטל (מרית) או בד שמיר גס מאד, לשטוף את האזור במים ולמרוח מסיר חלודה כשהמשטח עדיין לח (מביא לתוצאה טובה יותר).

הקפדה על פעולות אלו תעניק את ההגנה המרבית למתכת, תחסוך זמן יקר ותמנע תקלות מיותרות. בכל שאלה, אתם מוזמנים להתייעץ עם מומחי טמבור בטלפון או באתר.

 

 


כניסה למערכת


התחברות בעזרת שם משתמש וסיסמה

ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת