סדר יום מקיים למרכז קהילתי בלונדון

חומרי בניה ממוחזרים, ברגים במקום מסמרים: מרכז קהילתי חדש במערב לונדון תוכנן על בסיס עקרונות של מיחזור, קיימות וכלכלה מעגלית

משרד האדריכלים הלונדוני Mae Architects חנך לאחרונה את Sands End, מרכז קהילתי חדש במערב לונדון, שמעבר למחשבה על האופן שבו הוא משתלב עם סגנון הבנייה המקומי, תוכנן על בסיס עקרונות של מיחזור, קיימות וכלכלה מעגלית.

המרכז, שממוקם בקצה פארק בשכונת פולהאם, נבנה בסמוך לבקתה משנת 1903, המהווה את סימן ההכר שלו והפכה לחלל אמנות כחלק מהתכנון החדש. המבנה החדש של המרכז מאורגן בקומה אחת ומחולק לשני חלקים. האחד מכיל אולם רב־תכליתי וחלל בית קפה; ואילו השני מספק מתקני הלבשה, חלל עבודה משותף ופעוטון.

צילומים: Rory Gardiner
צילומים: Rory Gardiner

למעלה משליש מחומרי הבנייה שבהם נעשה שימוש הם חומרים ממוחזרים. מעטפת הלבנים של הבניין סופקה על ידי יצרן המומחה במיחזור של פסולת בניין, מה שאיפשר למחזר מעל 28 טון של חומר הטמנה פוטנציאלי. בנוסף, בתהליך הבניה נעשה שימוש בעץ משולב שכבות (CLT) בעל ערכי אנרגיה נמוכים מטבעו, ובברגים במקום דבק כקיבוע מבני, כדי לאפשר פירוק עתידי קל יותר.

פרטי העץ וצורת הגג של המרכז מהדהדים את המבנים ששכנו בפארק לפני 100 שנה. כך לדוגמה, הגג המשולש מתייחס למבני חממות הזכוכית ששכנו בעבר באזור, ותכנון הגינון שאב השראה מהמשתלות האקזוטיות שאכלסו אותן.

סדר יום מקיים למרכז קהילתי בלונדון
צילומים: Rory Gardiner

הצבעוניות הירוקה והמחוספסת של חללי הפנים, ביחד עם השימוש הנרחב בעץ, מעניקים קלילות טבעית לחלל ומחזקים את תחושת סדר היום המקיים שעומד בבסיס הפרויקט. לכך מצטרף האור הטבעי שמאיר את החללים דרך חלונות הזכוכית הגדולים שפונים לכיוון צפון.

מרכז קהילתי בלונדון
צילומים: Rory Gardiner
לוגו של חברת טמבור - קישור לעמוד הבית

כניסה למערכת

אין לך עדיין חשבון?
לחצ/י כאן כדי להירשם