fbpx

אלכימאית האצות

אנה ווטקינס - סטודנטית לאופנה באנגליה - ניצלה את ימי הסגר באנגליה ויצרה חומר גמיש חדש המבוסס על אבקת אצות, כדי להחליף את השימוש בעור ופלסטיק


באחד מימי הסגר שהוטלו על תושבי אנגליה בשנה שעברה, ניסתה אנה ווטקינס – סטודנטית לאופנה מאוניברסיטת האדרספילד בבריטניה – ליצור טקסטיל תעשייתי מפטריות. אולם, מכיוון שהיא הייתה תקועה בבית בגלל הקורונה והתהליך המורכב לא צלח, היא פנתה לאצות, שאפשר להתנסות בהן בקלות ללא צורך במעבדה.

אנה ווטקינס
צילומים: Anna Watkins/University of Huddersfield

מודאגת מהיעדר עקרונות קיימות בשיטות המסורתיות לייצור פריטי אופנה, היא חקרה כיצד אפשר להשתמש באצות ים בשילוב עם חומרים אחרים ידידותיים לסביבה, כדי לייצר חומר גמיש מבוסס אצות, שמטרתו להחליף חומרים כמו עור ופלסטיק. באמצעות החומר החדש שפיתחה היא הצליחה לייצר מחברות, ארנקים ואהילים, ולקבל מענק על סך 5,000 פאונד להמשך הפיתוח.

המרכיב העיקרי בחומר החדש הוא אבקת אצות, המשמשות לעתים קרובות כג׳ל בייצור מזון. על ידי חימום האבקה האבקה הופכת לחומר דמוי ג׳לי שהופך יציב תוך שתי דקות. אפשר למזוג את החומר בתבניות, ובשלב הראשון החליפו את התבניות כלי טאפרוור, סירים ומחבתות בבית הוריה.

אלכמאית האצות
צילומים: Anna Watkins/University of Huddersfield

״זה חומר מעניין באופן שבו הוא מתנהג ומשתנה לאורך זמן״, היא מספרת. ״ניסיתי לגדל פטריות מתחת למיטה שלי, אבל זה לא ממש הצליח. ניסיתי כמה דברים ממש לואו־טק, הוספתי חומרים מרוכבים כמו פסולת צמר טקסטיל תעשייתית כדי לקבל מוצר מעוצב. אצות הים היו קלות יחסית לשימוש.

״מצאתי כמה מתכונים קלים באינטרנט, ואז הפכתי ל׳מדען המטורף׳. תוך שבוע הכנתי 100 דגימות – הדירה הייתה מכוסה בג׳לי וסליים שהתייבשו בתבניות! התאהבתי בחומרים הביולוגיים ואני מאמינה שהתהליך הצליח להביא לידי ביטוי את כל הכישורים שהיו לי״.

ג'לי אצות
צילומים: Anna Watkins/University of Huddersfield

כניסה למערכת


התחברות בעזרת שם משתמש וסיסמה

ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת