fbpx

אפקט הוויטראז׳ ההולנדי בדובאי

אנחנו לא הולכים לשנות את העולם עם דברים מכוערים״, אומרת המעצבת ההולנדית מרג׳אן ואן אובל על התאים הסולריים שפיתחה לביתן ההולנדי באקספו דובאי


תערוכת האקספו שהייתה אמורה להיפתח מוקדם יותר השנה בדובאי, היא עוד אירוע רב־משתתפים שנדחה לשנה הבאה בעקבות התפרצות מגפת הקורונה. אולם, אף על פי שהאירוע נדחה, הביתן ההולנדי הצליח לעורר את תשומת הלב של התקשורת בזכות הגג הסולרי שלו ו״אפקט הכנסייה״ שהוא יוצר בפנים המבנה.

אפקט הוויטראז׳ ההולנדי בדובאי
הדמיות: V8 Architects

אפקט זה נוצר בזכות אפקט הוויטראז׳ שנוצר מהתאים הסולריים שפיתחה המעצבת ההולנדית מרג׳אן ואן אובל מפוליאתילן טרפתלט (PET), חומר המשמש בעיקר ליצירת סיבים סינתטיים ובקבוקי מים ושתייה קלה, שקל יחסית למחזר אותו. ואן אובל מפתחת את הפאנלים הסולאריים מזה שנים: הם נוצרים באמצעות צבעים אורגניים סופגים אור המכסים חלקיקים מתכתיים זעירים כדי להפוך את אור השמש לחשמל.

אפקט הוויטראז׳ ההולנדי בדובאי
הדמיות: V8 Architects

״התאים יכולים לייצר בו זמנית אנרגיה סולארית ולתת לאור יום כהה לעבור, הם יפים ורלוונטיים״, אמרה ואן אובל בראיון למגזין דזין. ״טכנולוגיה מקיימת אטרקטיבית היא הדרך לחולל שינוי. אנחנו לא הולכים לשנות את העולם עם דברים מכוערים״, הוסיפה.

הגג הוא רק חלק אחד מהביתן ההולנדי, שעתיד להוות חלון ראווה של עיצוב וטכנולוגיה ברי קיימא ברובע הקיימות של האקספו. הוא יתנהג כמיקרו אקלים המקיים את עצמו, עם מגדל צמחים במרכז החלל, ויהיה עשוי מחומרים טבעיים שכולם ימוחזרו או שיעשה בהם שימוש חוזר לאחר האירוע.

אפקט הוויטראז׳ ההולנדי בדובאי
הדמיות: V8 Architects

״במיוחד עם פאנלים סולאריים סטנדרטיים, עלינו לחשוב על מעגליות, מכיוון שאורך חייהם הוא 40 שנה, אולי 50 שנה, ואז אין שום דרך למחזר אותם״, אומרת ואן אובל, שמדמיינת עתיד שבו ערים שלמות יהפכו ל״סוללות חיות״, עם גגות וחלונות שהפכו לפאנלים סולאריים. ״אני מקווה שבית ייחשב לא מתפקד אם הוא לא מייצר אנרגיה״.

אפקט הוויטראז׳ ההולנדי בדובאי
הדמיות: V8 Architects

ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת