fbpx

עשו זאת בעצמכם: תיקון סדקים בקיר

לפני שאתם רצים לצבוע את הקיר, כדאי להכין אותו בהתאם. אחד מצעדי ההכנה החשובים ביותר, הוא לדאוג לתיקון הסדקים. הכנו עבורכם מדריך שיסביר לכם איך לעשות את זה לגמרי בעצמכם


אם אתם בעיצומו של שיפוץ בבית או נכנסים בקרוב לבית חדש, הכתבה הבאה היא בדיוק עבורכם. לפני שאתם רצים לצבוע את הקירות, חשוב להכין אותם לצביעה, בעיקר אם יש בהם סדקים. סדקים בקירות הפנימיים של הבית הם ברובם בעיה אסתטית, ותוכלו לטפל בהם בעצמכם בקלות. רבים חוששים לבצע תיקון סדק בקיר לבד, אבל אין סיבה להימנע מתיקון כזה. אם תעקבו אחרי השלבים ותבצעו אותם נכון, תוכלו לטפל בסדקים בעצמכם ולחסוך לא מעט כסף. שימו לב שסדקים בקירות החיצוניים של הבית עלולים לגרום לחדירה של רטיבות לבית, ודורשים טיפול מעמיק ויסודי יותר. לכן תיקון סדקים אלו מתבצע לרוב על ידי איש מקצוע.
אז קדימה, אספו את הכלים הדרושים, פנו קצת זמן ואנחנו מתחילים לתקן את הסדקים בקירות.

שלב ראשון - ניקוי הקיר הסדוק

השלב הראשון, לפני שניגשים לתיקון הסדקים, הוא ניקוי הקיר. אל תדלגו עליו, הוא חשוב יותר ממה שאתם חושבים. אם אתם אומרים לעצמכם – 'בשביל מה לנקות את הקיר, אם בכל מקרה אני מתכנן לצבוע בסוף?', קחו בחשבון שצביעה על לכלוך עלולה לגרום ללכלוך להתערבב עם הצבע החדש, והתוצאה הסופית תיראה מלוכלכת ולא אחידה. הניקוי הוא פשוט מאוד – העבירו מטלית לחה (לא רטובה מדי) על כל האזור בו אתם מטפלים והסירו לכלוכים ואבק. אחרי הניקוי ולפני המעבר לשלב הבא, חכו לייבוש מלא של הקיר.

שלב שני - מילוי הסדקים בקיר באבקת קלסימו

אחרי הניקוי, ניגש לתיקון הסדקים בקיר. ממלאים כלי במים ומוסיפים אבקת קלסימו, שמיועדת לטיפול בסדקים, 2 כוסות אבקה על כל כוס מים. מערבבים במשך דקה, נותנים לתערובת לנוח כחצי דקה ומערבבים שוב עוד כחצי דקה, עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים. כשהתערובת מוכנה, מתחילים בעבודה. יש לכם בערך 80-60 דקות לשימוש בתערובת לפני שהיא תתחיל להתקשות ויהיה קשה להשתמש בה.
ממלאים את הסדקים בקיר בתערובת הקלסימו בעזרת שפכטל. שימו לב שאתם דוחסים היטב את התערובת לתוך הסדק וממלאים את כולו, ולא רק את פני השטח. לתיקון סדקים עמוקים רצוי להשתמש בתערובת סמיכה יותר.

שלב שלישי - שיוף הקיר

אחרי מילוי הסדק, מחכים לייבוש מלא של התערובת בסדקים. משייפים את הקיר בנייר לטש עד למרקם אחיד של הקיר. אם הקיר שלכם חלק, השתמשו בנייר לטש עדין. אם הוא מעט מחוספס, השתמשו בנייר לטש גס יותר.

שלב רביעי – חומר מקשר לאחר אטימת הסדקים בקיר

לפני שאנחנו צובעים, ניישם על הקיר חומר שנקרא בונדרול. בונדרול הוא חומר מקשר, שמאפשר לצבע להיתפס היטב על החומר שהשתמשנו בו לתיקון הסדק. נקו את הקיר משאריות הליטוש ויישמו שכבה אחת של בונדרול בעזרת מברשת או רולר. חכו לייבוש מלא.

שלב חמישי – צביעה

כדי להחזיר לקיר את המראה המקורי שלו, נצבע את הקיר עם הסדק המתוקן בצבע הקיים של הקיר. לתוצאה הטובה ביותר השתמשו בצבע אקרילי מסוג סופרקריל. רצוי לצבוע את כל הקיר שתוקן ולא רק את אזור הסדק, כדי לקבל תוצאה אחידה ככל האפשר.

אם אתם מתכננים תיקון סדקים בקירות הבית, אבל לא בטוחים אם כדאי לכם לתקן לבד או לקרוא לאיש מקצוע, אתם מוזמנים להתייעץ עם אנשי המקצוע שלנו.


כניסה למערכת


התחברות בעזרת שם משתמש וסיסמה

ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת