לפני שמתחילים להזיז רהיטים ולהתחיל בצביעת קירות, כדאי לתכנן את המראה הסופי תוך התייחסות לארבעה פרמטרים חשובים:
1. החלל – החליטו איפה אתם רוצים למקם את הפינה. מדדו במדויק את המקום המיועד, כדי שתוכלו להתאים לו את כל הרהיטים והאביזרים הנלווים באופן מושלם. תכננו הכל במדוקדק, כדי שתוכלו להוציא לפועל את החלומות שלכם בלי שתיתקלו בבעיות במהלך הביצוע.
2. התקציב – הגדירו מראש תקציב, כדי שתוכלו לתכנן את הפינה בדיוק מירבי. בידקו אם יש לכם בבית פריטים שיכולים להשתלב בפינת הלימודים, כמו כיסא שמחכה לריפוד חדש, שולחן שאפשר לצבוע, מנורת קריאה או מדפים. אחרי שתערכו רשימה של כל הפריטים שיש בידיכם, תוכלו להבין מה אתם עדיין צריכים לרכוש ולהתאים את הרכישות לתקציב שהגדרתם. זיכרו שפינות לימודים לא דורשות פריטים יקרים מדי, הפריטים העיקריים הנדרשים הם שולחן עבודה, כיסא נוח וצבע, ואתם יכולים לצאת לדרך.
3. פונקציונליות – בשלב התכנון, חשוב להגדיר לעצמכם מה התפקיד של פינת הלימודים שאתם מעצבים. האם היא תהיה פינת יצירה לילדי גן או פינה להכנת שיעורי בית לתלמידי בית ספר יסודי? האם היא מיועדת ליותר מילד אחד? האם לילד שלכם יש תחביבים מיוחדים, שכדאי לקחת בחשבון בזמן התכנון? נסו להכין רשימת שאלות מפורטת ככל האפשר, ואם הילדים שלכם בוגרים מספיק, שלבו אותם בתהליך התכנון, כדי שהפינה המעוצבת תתאים להם בצורה הטובה ביותר.
4. צבע – פינת הלימודים היא בדרך כלל רק חלק מחדר שלם. הקפידו לבחור צבעים שישתלבו היטב בחלל בו הפינה ממוקמת. בחרו צבע אחד או שני צבעים דומיננטיים, שיכתיבו את הטון לפינה, והשתמשו באקססוריז ובפריטים קטנים, כדי ליצור צבעוניות נדרשת, אבל לא מוגזמת. מינון נכון של צבע יכתיב קו מנחה וייצור עיצוב נעים לעין.
אחרי שהגדרתם את ארבעת הפרמטרים, הגיע הזמן להתחיל לעצב! הקפידו להעניק תשומת לב גם לפריטים הקטנים, כדי שהתוצאה הסופית תהיה פינת לימודים מעוצבת, שתעשה לילדים שלכם חשק להתיישב ליד השולחן ולהתחיל לכתוב.