fbpx

הטכנולוגיה היא המסר

מעבדה שנשים צעירות לומדות בה את מדעי המחשב, עוצבה מתוך רצון להסיר את המיסתורין מהאופן שבו טכנולוגיה עובדת, ״כמו להיות בתוך מחשב״


כשהאדריכל דניש קוראני (Danish Kurani) ניגש לתכנן בניו יורק את המעבדה לעמותת Black Girls Code – שמטרתה ללמד נשים צעירות את מדעי המחשב – הוא ביקש להסיר את המיסתורין מהאופן שבו טכנולוגיה עובדת. הפרויקט כלל תכנון שטח של 3,900 מטרים רבועים השוכנים במשרדי Google בניו יורק, ליד צ׳לסי־מרקט.

צילום: Architect Danish Kurani

״עיצבתי את המעבדה כדי לראות איך טכנולוגיה עובדת בפנים״, הוא מספר: ״מה יש בתוך סמארטפון, כיצד מעגל אלקטרוני מודפס משתמש בנחושת, האם יש קווי דמיון בין מצלמות למחשבים. כשאתה מסיר את הקליפה המסתורית, הן יכולות לראות שהטכנולוגיה היא רק חלקים וחתיכות, חומרה ותוכנה, שהן יכולות להתעסק איתן ולעצב בעצמן״.

צילום: Architect Danish Kurani

כך, קוראני יצר סביבה המעודדת יצירת אינטראקציה עם המרחב – באופן שאינו דומה לסביבת עבודה ״סטנדרטית״. תקרת החלל נראית כמו לוח אם, והכיתה במרכז עטופה בגרפיקות על קיר ורוד הממחישות את ״האנטומיה״ של טכנולוגיות של מעבדים, טלפונים ניידים ומצלמות דיגיטליות. בשאר החלל הוא השלים את הוורוד עם שילוב צבעוני א־מגדרי של ירוק מנטה, כתום מוזהב, שחור ולבן. ״זה כמו להיות בתוך מחשב כשאתה נכנס למשרד״ תיארה את העיצוב קימברלי בריאנט, מייסדת העמותה.

צילום: Architect Danish Kurani

״כמהגר, חוויתי ממקור ראשון כיצד חינוך מאפשר לך ליצור לעצמך חיים טובים״ קוראני מספר על המוטיבציה שלו בשיתוף הפעולה עם Black Girls Code, ועל מה שעומד מאחורי תהליך התכנון והעיצוב. ״חינוך הוא אחד הדברים החשובים ביותר שאנחנו עושים כחברה, אולם הדרך שבה אנו מספקים חינוך אינה תמיד יעילה או הוגנת. כשאנו בוחרים אילו יכולות אנו רוצים לפתח אצל ילדינו, אנו בוחרים איזה סוג של עולם אנחנו רוצים שהם ייצרו ויחיו בו״.

צילום: Architect Danish Kurani

כניסה למערכת


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

אפקט בטון

כניסה למערכת