fbpx

כל הדרכים להשיג שקט בבית

רעש עלול לפגוע קשות באיכות החיים שלכם. איך מתמודדים עם רעש ואילו דרכים יש להפחתת עוצמת הרעש אצלכם בבית?


נמאס לכם להתעורר מכל מכונית שעוברת ברחוב? הילדים צועקים בחדר ואתם עם אטמי אוזניים בסלון? הגיע הזמן לטפל באחד המטרדים הגדולים של בתים ודירות בישראל – הרעש. רעש יכול להשפיע רבות על איכות החיים והוא עלול לפגוע בניהול אורח חיים תקין בבית. למזלנו אטמי אוזניים הם לא הפתרון היחיד, ויש דרכים טובות יותר להפחית את עוצמת הרעש בדירה.

שינוי מבנה הדירה

בחלק מהבתים והדירות עלולה להיווצר בעיה של רעש רק בחלקים מסוימים בבית. חדרים שפונים, למשל, לרחוב או לחניית הבניין, עלולים להיות מועדים יותר לרעש מאשר חדרים ששוכנים בחלק האחורי של הבית. במקרה כזה כדאי לנסות לתכנן את הבית כך שהחדרים השקטים יותר יהיו חדרי השינה. אם תכנון כזה דורש שינוי גדול בבית, ייתכן שתצטרכו להיעזר באדריכל או מעצב פנים. קחו בחשבון שפתרון כזה עלול להיות יקר, לדרוש היערכות מראש ולגזול זמן.

שימוש בלוחות גבס כמבודדי רעש

במקום שינויים מרחיקי לכת, אפשר לפתור את בעיית הרעש על ידי שימוש בלוחות גבס. התקנה של לוחות גבס היא מהירה ופשוטה, העלות שלהם נמוכה יחסית, והם מאפשרים גם גמישות רבה בחלוקת החלל. כדי לפתור את בעיית הרעש על ידי שימוש בלוחות גבס השתמשו בלוח השקט של טמבור – הדור הבא של קירות הגבס בישראל. זהו לוח גבס אקוסטי, דחוס במיוחד, שמוריד את עוצמת הגל האקוסטי ובכך מעניק בידוד אקוסטי טוב יותר מזה של קירות ושל לוחות גבס רגילים – למעשה הלוח השקט מפחית את עוצמת הרעשבכ- 30% בהשוואה לקירות רגילים.

אם אתם חוששים מהעמידות של הקיר לפגיעות ולמכות, תשמחו לשמוע שהקיר השקט לא רק מסנן רעש בצורה מיטבית, אלא גם מספק עמידות טובה בפני מכות ופגיעות. העמידות שלו זהה לעמידות של שני לוחות גבס מהדור הקודם, ולכן הוא פופולרי במיוחד גם בחללים ציבוריים כמו בתי ספר, משרדים ובתי חולים.
לא רוצים לבנות קיר שלם מהרצפה ועד התקרה? ניתן לעצב לוחות גבס בשלל צורות שונות, ואפילו לוחות גבס שמשמשים כקיר נמוך או נישה יכולים לסייע בהפחתת הרעש בבית.

איטום החלונות

החלונות הם נקודות התורפה של בתים רבים ודרכם נכנס רוב הרעש לבית. זכוכית החלון גורמת לתהודה, ולכן כדי לצמצם את כניסת הרעש החיצוני לתוך הבית ניתן להחליף את הזכוכית לזכוכית בעלת דופן כפולה. פרט לזכוכית עצמה, חשוב לוודא גם שמסגרת החלון אטומה היטב. אם יש לכם חלונות כיס (חלונות שנפתחים בהזזה ל"כיס" שקיים בתוך הקיר), יהיה קשה יותר לייצר בידוד מלא. במקרה כזה רצוי לנסות לבודד את הכיס באמצעות רצועות מיוחדות שבולעות את הרעש.

סופגי רעש נוספים

אחרי שטיפלנו בקירות ובחלונות, אפשר להוסיף לבית פריטים נוספים שמסייעים בספיגת רעש. תוכלו להוסיף וילונות על החלונות (ישנם וילונות אקוסטיים שמסייעים להפחתת הרעש שחודר דרכם) או להחליף דלתות לדלתות אקוסטיות שמורכבות ממספר שכבות. אפילו פריטים קטנים יותר כמו שטיחים או רהיטי עץ יכולים לסייע בהפחתת הרעש בחלל.

איך מתחילים?

החלטתם להפסיק לסבול ולטפל בבעיית הרעש בבית? כדאי להיעזר במומחים, שיוכלו לעזור לכם למצוא את הפתרונות הטובים והנכונים ביותר עבור הבית שלכם. כדי לקבל עוד פרטים על קירות גבס כסופגי רעש תוכלו להתקשר למוקד הטלפוני של טמבור 6477* ולהתייעץ עם מומחי הגבס שלנו.


ההזמנה נקלטה בהצלחה!

כניסה למערכת